Charles University First Faculty of Medicine

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Charles Universiteit in Praag, Eerste Faculteit der Geneeskunde: Academic Research is alles over te veranderen

Eerste Faculteit der Geneeskunde met bijna 1 200 medewerkers en 3 400 studenten vertegenwoordigt de grootste medische faculteit in de Tsjechische Republiek. Het is een integraal onderdeel van de Charles Universiteit in Praag vanaf de oprichting door de koning van Bohemen en keizer van het Heilige Roomse Rijk Charles de vierde in 1348. Als zodanig, het is ook de oudste medische faculteit in Centraal-Europa.

Het is echter niet alleen de majestueuze geschiedenis en indrukwekkende kwantitatieve maatregelen die genoeg is om de instelling succesvol en concurrerend te maken zou zijn. Het moet ideeën, mensen, capaciteiten en management, die uiteindelijk verantwoordelijk is voor de toekomst, de winst en de capaciteit van een instelling zal zijn. Om onze missie te volbrengen, en niet alleen de kracht en vitaliteit van de facultaire onderzoeksprogramma's, maar ook onze nationale positie en internationale aspiraties weerspiegelen, bevestigen wij de volgende doelstellingen:

Om een ​​dynamische component van de Europese medische onderwijssysteem zijn Om de leading-edge biomedisch onderzoek lopen in het bredere kader van de Europese onderzoeksruimte Om erkend te worden als een waardevol lid van de lokale gemeenschap.

In deze context:

Wij zijn hier om medische professionals van de toekomst te leren: Wij bieden undergraduate, graduate en professionele programma's van de hoogste academische kwaliteit, onderwezen zowel in het Tsjechisch of Engels talen, het nastreven van internationaal belang beurs. Academische uitmuntendheid, het stimuleren van creativiteit en intellectuele nieuwsgierigheid zijn de zeer ranking waarden in periodieke interne evaluatie van onze docenten. De faculteit stimuleert en ondersteunt uitmuntend onderzoek stagiairs en onderzoek trainingsprogramma's.

We zoeken voor talenten: Onze studenten worden geworven uit heel Europa, Amerika, Azië en Afrika en onze opleidingen worden regelmatig geaccrediteerd in Europa en de Verenigde Staten.

De wetenschap is de toekomst van ons allen: Faculteit investeert fors in onderzoeksinfrastructuur. Onze laboratoria profiteren van vrijwel alle state-of-the-art technologieën die in handen van de enthousiaste medewerkers met een internationale ervaring en reputatie. De financiering wordt gegenereerd door wetenschappelijke activiteiten onlangs vertegenwoordigt het grootste deel van de faculteit budget.

Veranderende beeld van ons gemeenschappelijk Europa: De faculteit zelf profiteert van "on-the-spot" dialoog van onderzoekers en artsen. Onze onderzoeksteams zijn betrokken bij meerdere nationale onderzoeksprojecten met nadruk op de samenwerking tussen de fundamentele en klinische wetenschappen, samen met onderzoekers uit andere disciplines uit de extramurale instellingen. Belangrijk is dat onze betrokkenheid bij internationale teams en EU-projecten fors toeneemt.

Turning wetenschappers in ondernemers: Onze resultaten tonen een uitstekende inzet voor fundamenteel, klinisch en toegepast onderzoek. De faculteit leiding samen met de Universiteit beheer bouwt standaard procedures van de overdracht van technologie en win-win academia-industrie liaison in overeenstemming met de bestaande Europese regels.

Afgezien van de R & D-gemeenschap grenzen: Faculteit experts worden regelmatig betrokken bij de popularisering van de wetenschap onder de gemeenschap en van hun kant bevorderen zij de volksgezondheid bewustzijn. In samenwerking met journalisten en media, onze artsen en onderzoekers richten zich op de grote openbare geneeskunde problemen, maar ook helpen om de fundamentele wetenschappelijke feiten te verspreiden, uit te leggen hoe wetenschap werkt en zich ontwikkelt. Onze visie is om te helpen bij de opbouw van de kennismaatschappij in bredere termen.

De faculteit

De Eerste Faculteit der Geneeskunde is één van de oprichters vier faculteiten van de Charles Universiteit in Praag. De Eerste Faculteit Geneeskunde werd opgericht in 1348 behoort tot de vijftien oudste medische scholen in de wereld.

Onderwijs en onderzoek aan onze faculteit bestrijken vrijwel het gehele spectrum van de geneeskunde en de beroepen in de gezondheidszorg uit het volledige gamma van basiswetenschappen door middel van klinische specialiteiten. Sommige disciplines zijn uniek voor onze school op nationaal niveau. We bereiden toekomstige artsen, wetenschappers en gezondheidswerkers in een moderne en vriendelijke manier. Omdat we niet alleen het onderwijs, maar ook een onderzoeksinstelling, brengen we het onderwijs de meest moderne bevindingen en technologie.

Universitaire opleidingen aan de Eerste Faculteit der Geneeskunde biedt verschillende opleidingen. Het grootste aantal studenten voert een zes jaar durend programma van General Medicine (die leidt tot een MD graad), of een vijf jaar durend programma van Dental Medicine (leidend tot DMD graden).

Deze twee klinische programma's worden aangeboden, zowel in het Engels en de Tsjechische taal. Er zijn nog andere 3-4 jaar bacheloropleidingen in de beroepen in de gezondheidszorg (bijvoorbeeld verpleging en andere specialiteiten), sommige met een Master's optie, bood tot op heden slechts in de Tsjechische taal. Er is ook een levendige PhD-programma met de meeste specialismen in het Engels aangeboden. We bereiden ook artsen op hun board examens. Het is ook belangrijk om op te merken dat er verschillende fee-based programma voor post-graduate studenten. Ons onderwijs faciliteiten zijn modern en comfortabel, van auditoria en vergaderzalen door de laboratoria, studiezalen en computerruimtes. De meeste onderwijs bevinden zich in historische gebouwen in het centrum van Praag, in de buurt van Karlovo náměstí, IP Pavlova en Albertov. Klinische (praktijk) onderwijs komt vooral voor in de algemene University Hospital, met een aantal klinische rotaties in de Motol Hospital, Thomayer ziekenhuis, ziekenhuis Na Bulovce, en General Militair Hospitaal.

Onze afgestudeerden gemakkelijk werk vinden in de Tsjechische Republiek en de rest van de wereld. 99,7% van de 640 afgestudeerden (tussen 1997 en 2015) vond plaatsing binnen 6 maanden na het afstuderen.

Locaties

Praag

Address
Charles University in Prague, First Faculty of Medicine
Kateřinská 32
121 08 Prague 2
Czech Republic

Praag, Praag, Tsjechië

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden