Charles University Faculty of Law

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Charles University werd opgericht in 1348 als een van de vier faculteiten van de nieuw opgerichte Charles University.

Op dit moment, met meer dan 4500 studenten, de Faculteit der Rechtsgeleerdheid is de grootste geaccrediteerde rechtenfaculteit in de Tsjechische Republiek. Het heeft een volledig geaccrediteerde Master's Programme onderwezen in het Tsjechisch; een Doctoral Programme kan worden genomen, hetzij in het Tsjechisch of Engels. De faculteit voorziet ook in LLM cursussen in het Engels gegeven.

Veel juridische faculteit alumni houden prominente posities binnen de rechterlijke macht, in het centrale en lokale bestuur, binnen het ministerie van Buitenlandse Zaken, in openbare dienst en ook in de private juridische praktijk en particuliere bedrijven.

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid gebouw is een monument van de moderne architectuur. Het werd gebouwd door de Tsjechische architect Ladislav Machon (1888-1973), een vertegenwoordiger van de moderne classicisme en functionalisme. De bouw werd ons tussen 1926 en 1929 worden uitgevoerd in overeenstemming met de ontwikkeling ontwerp uit 1914 gemaakt door Jan Kotěra (1871-1923), een architect van internationale betekenis, die een leidende figuur van de Tsjechische moderne architectuur was. Het interieur van het gebouw is eigen werk Machon's.

Historische mijlpalen van Legal Studies in Praag

1347/48

Charles University opgericht. Het bestond uit vier faculteiten - de Faculteiten der Letteren, geneeskunde, recht en theologie. Aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid was de leidende onderwerp kerkelijk recht. Sinds het begin van de Charles University meningsverschillen zou kunnen worden gezien tussen de Faculteit der Rechtsgeleerdheid aan de ene kant en de overige drie faculteiten aan de andere kant. Ze oneens vooral op de regels van de Universiteit van de administratie en controle.

1372

Een open conflict tussen de Law School en de andere drie faculteiten resulteerde in de vorming van een onafhankelijke universiteit van Advocaten (dat wil zeggen de Universiteit van Canonisten), die, vooral in de eerste 20 jaar van haar bestaan, was een uitstekende instelling van internationale reputatie. De turbulentie op de drempel van de 14e en 15e eeuw en uiteenlopende houdingen tegenover de reformatorische pogingen van een kerk ambtenaren geleid tot het hoogtepunt van het conflict tussen de twee Praagse universiteiten en bijgevolg aan de daling van de Wet University, die kwam uiteindelijk tot een einde in het jaar 1419.

1654

De oprichting van Karl-Ferdinand Universität (door de samenvoeging van de Jezuïetencollege en het herstel van Universitatis Carolinae in 1638) gestart nieuwe ontwikkelingen in de juridische instructie. Naast Canon Law, een nieuwe tak van Natural Law begon vorm te krijgen.

1754

De lengte van de juridische studies werd verlengd tot vijf jaar, en geleidelijk, nieuwe onderwerpen en stoelen naar voren gekomen (bijvoorbeeld Natural Law, Strafrecht, State Law).

1792

De positie van bijzonder hoogleraar van de Tsjechische nationale wet werd opgericht.

1802

In de Verlichting periode, het absolutisme van het bewind van Maria Theresia en Jozef II geleidelijk verminderd de corporate aard van de universiteit en haar faculteiten, en uiteindelijk heeft geleid tot de introductie van een nieuw kantoor van de directeur van Studies als een instrument van de bureaucratische controle over het onderwijs en de overgang naar de staat gecontroleerde academische studies. De faculteiten en universiteiten werden getransformeerd in staat onderwijsinstellingen dienen in de eerste plaats aan de toekomstige staat en de openbare dienst ambtenaren op te voeden. De vierjarige studie van het recht werden gedefinieerd als studies van een juridische en politieke aard.

1810

De kwestie van het Algemeen Burgerlijk Wetboek van Oostenrijk heeft een belangrijke invloed op juridische studies doordat zij een verschuiving naar positief recht instructie in Praag, maar ook op andere locaties.

1848

De revolutionaire gebeurtenissen van de periode geleid tot een zekere mate van ontspanning in vormen van staatscontrole over de universiteit; geleidelijk aan zijn status als een rechtspersoon werd gerestaureerd en juridische studies werden gedefinieerd als de studies van het recht en de theorie van de staat.

1849-1856

De hervorming van de juridische studies werd afgedwongen door Leo Thun-Hohenstein, de minister van 'Cult en onderwijs ". Het was in wezen a) de aanpassing van de juridische faculteiten in Oostenrijk en die in Duitsland wat resulteerde in meerdere contactpersonen binnen de academische wereld en de gunstige invloed van de juridische positivisme uit Duitsland, en b) de invoering van een nieuw programma van studies die de opdracht in twee blokken verdeeld: historische (met inbegrip van het Romeinse recht), en het positief recht.

1866

De vraag naar parallelle instructie in het Tsjechisch, naast de Duitse taal is opgegroeid. In de jaren 1870 waren er al lezingen die plaatsvinden in Tsjechië en de faculteit raakten verdeeld langs taal lijnen.

1882

De verdeling van de Karl-Ferdinand Universität in de Tsjechische en Duitse universiteiten in werking getreden. De periode tussen 1882 en 1918 was een baanbrekend tijdperk in de geschiedenis van de Tsjechische juridische wetenschappen, die culmineerde in de oprichting van een onafhankelijke Tsjecho-Slowakije.

1918

De vorming van een onafhankelijke Tsjechoslowaakse staat zorgde voor een nieuwe dimensie in de ontwikkeling van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, dat als een onderzoekscentrum heeft bijgedragen aan de codificatie en eenmaking van het juridische systeem in de nieuwe staat.

1931

Het nieuwe gebouw van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid werd geopend op de dijk van de rivier de Moldau in het centrum van Praag. Het werd ontworpen door de uitstaande wereldberoemde architect Kotěra en gebouwd door zijn collega architect Machon.

Locaties

Praag

Address
Právnická fakulta Univerzity Karlovy v Praze

nám. Curieových 7
116 40 Praha 1
Czech Republic

Praag, Praag, Tsjechië

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen

Deze school biedt ook: