Charles University Hussite Theological Faculty

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De Hussitische Theologische Faculteit is een multidisciplinair georiënteerde theologische faculteit. De faculteit bereidt studenten voor op academische werk, ministeriële service en verschillende beroepen in het onderwijs, cultuur, sociale diensten, overheidsadministratie of de politiek, alsmede diensten in het buitenland. De Hussieten Theologische Faculteit is vanaf het allereerste begin verbonden met de Tsjechoslowaakse Hussite kerk die werd opgericht in het begin van 1920 aan de Katholieke modernistische beweging.

De studies en academische werk aan de faculteit is echter voor iedereen toegankelijk, ongeacht hun overtuiging, geslacht, ras, politieke voorkeuren of wereldbeeld. De faculteit respecteert de overtuigingen van haar studenten en religieus tolerant zoals blijkt uit de verscheidenheid van de vakgebieden aangeboden.

De Hussitische Theologische Faculteit biedt momenteel theologische studies van drie christelijke overtuigingen - Hussite theologie, orthodoxe theologie en oud-katholieke theologie evenals Joodse studies, religieuze studies, Filosofie en andere niet-theologische vakgebieden, zoals de sociale en liefdadigheidswerk en pedagogiek.

Locaties

Praag

Address
Hussite Theological Faculty
Charles University
Pacovská 350/4
Prague 4, 140 21
Czech Republic

Praag, Praag, Tsjechië

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden