Charles University Second Faculty of Medicine

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Studenten kiezen voor de tweede Faculteit om zijn uitzonderlijke onderzoek en onderwijs excellentie, als gevolg van een trotse traditie van vriendschap en eenheid onder docenten, studenten en administratief personeel, en de unieke student ervaring die wij aanbieden. Onze toewijding aan de voorbereiding van succesvolle professionals in de eerstelijnszorg of ziekenhuis op basis van medische zorg maakt onze faculteit een uitstekende keuze voor je studie.

Onderzoek & onderwijs excellence

Bij de tweede faculteit profiteert u van dagelijks contact met internationaal gerenommeerde wetenschappers en onderzoek leiders in veel medische terreinen in de Tsjechische Republiek. Wij richten ons met name op het onderzoek op het gebied van menselijke genetica en genomica, jeugd oncologie en hematologie, oncogynaecology, neurowetenschappen en kindergeneeskunde. We regelmatig onze resultaten te publiceren in de beste internationale wetenschappelijke tijdschriften. Veel van onze wetenschappelijke staf en promovendi zijn laureaten van nationale of internationale prijzen en onderscheidingen, en onze erkende specialisten de zorg voor de nationale sport voorstellingen. Dit alles biedt u de beste kans van steeds een prominente zorgverlener.

Ervaring van de grootste academisch ziekenhuis van het land

Studenten brengen het grootste deel van hun praktische opleiding aan Motol University Hospital, de klinische basis van de Tweede Faculteit Geneeskunde en één van de grootste en meest ontwikkelde ziekenhuizen in Midden-Europa. Motol Universitair Ziekenhuis biedt zorg in alle medische gebieden voor inwoners van Praag en het geheel van de Tsjechische Republiek. Het is beroemd om zijn behandeling van onderscheiden VIP-patiënten, met inbegrip van de Tsjechische president. Het heeft een totaal aantal van ongeveer 2 300 bedden, waarvan er 690 zijn in de pediatrische afdeling, terwijl de volwassen sectie heeft 1 230 bedden. Jaarlijks worden meer dan 70 000 patiënten opgenomen in het ziekenhuis, en meer dan 750 000 poliklinische patiënten worden behandeld. Een totaal van 3 000 medisch personeel in dienst, waaronder 800 artsen. Alle pediatrische afdelingen zijn zeer gespecialiseerd, met een aantal medische diensten zijn uniek in de Tsjechische Republiek (Oncology, Hemodialyse, Epileptology, etc.).

praktische opleiding van studenten vindt ook plaats op Na Bulovce Ziekenhuis en het Militair Academisch Ziekenhuis Praag.

Pediatrie - onze unieke toegevoegde bonus aan het reguliere onderwijs

De Tweede Faculteit Geneeskunde blijft historisch gezien de Faculteit der Kindergeneeskunde. Hoewel het geeft algemene medisch onderwijs en de afgestudeerden zijn succesvol als internisten evenals kinderartsen (of specialisten in andere disciplines), heeft het curriculum een ​​brede scope van Kindergeneeskunde behouden. In vergelijking met andere faculteiten, kunnen de studenten meer vertrouwd zijn met pediatrische specialisaties, zoals neurologie, hematologie, oncologie, psychiatrie, orthopedie, cardiologie, Stomatologie, onder anderen.

State-of-the-art onderwijs-en leeromgeving

Als student profiteert u van een goed uitgeruste en technisch geavanceerde laboratoriumfaciliteiten en geavanceerde onderzoek instrumenten. Het nieuwe gebouw (de zogenaamde 'Zizala' - 'Earthworm') biedt state-of-the-art onderwijs en onderzoek faciliteiten. Alle theoretische, preklinische en klinische vakken worden met aanzienlijke gebruik van up-to-date audiovisuele en computertechnieken.

Uitstekende faciliteiten en diensten

Wij streven ernaar om u te voorzien van alle diensten en ondersteunend personeel je nodig hebt voor een geweldige leerervaring en woonbeleving. Als studenten, heb je tot je beschikking collegezalen met computerfaciliteiten die toegang geeft tot het netwerk bibliografische databanken, een bibliotheek goed gevuld met buitenlandse literatuur en ontspanningsruimtes, een koffiekamer en student club. coördinator van onze internationale studenten 'staat altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden, om te zorgen voor uw behoeften en u helpen om het dagelijks leven student-problemen op te lossen.

Individuele benadering en een 'familie' milieu

De Tweede faculteit is gerangschikt onder de kleinere faculteiten. De gunstige docenten vs studenten 1: 2 ratio (in het Engels programma) en een individuele aanpak verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs, zodat studenten helemaal thuis in de faculteit te voelen. Als internationale student, heb je het voordeel van het kennen in principe al uw collega's, zodat u kunt rekenen op vriendelijkheid en ondersteuning binnen de groep.

Brede internationale erkenning

De uitgereikt door de Tweede Faculteit der Geneeskunde graden worden volledig erkend in alle EU-landen en in de Verenigde Staten op federaal niveau. (Voor meer informatie over de vergunningsprocedure te oefenen geneeskunde, is het noodzakelijk om contact op met de beroepsorganisatie van het betreffende land.)

Global studie en opleidingsmogelijkheden

Als student van de tweede faculteit, kunt u kiezen uit een breed scala van studie uitwisselingsprogramma's en stages in het buitenland. U kunt een semester of het hele academisch jaar op een aantal van onze partner universiteiten in Europa en over de hele wereld te brengen; onderworpen aan een praktische stage bij ziekenhuizen en medische instituten over de hele wereld (lees over de ervaringen van onze studenten '); of deelnemen aan humanitaire medische missies.

Ruimte voor het ontwikkelen van je talenten

Als je niet graag alleen het bijwonen van lezingen, maar wil je talenten te bewijzen, kunt u worden toegestaan ​​om deel te nemen in het onderwijzen van jongere medestudenten. Vanaf het tweede jaar, kunt u nuttig zijn als een medisch demonstrator in Anatomie en histologie klassen zijn, zoals u ongeveer dezelfde leeftijd en beroep om andere studenten te zijn en kunnen hun problemen en behoeften te begrijpen.

Uitstekende vervoersverbindingen

Het centrum van Praag is bereikbaar binnen 15 minuten met de metro. Het metrostation uitgang leidt direct naar de ingang van de faculteit.

Tevreden studenten en succesvolle afgestudeerden

Volgens hun eigen evaluatie van het onderwijs aan de Tweede Faculteit der Geneeskunde, studenten zijn tevreden op de lange termijn en afgestudeerden uit te voeren met succes in de Tsjechische en internationale markten baan.

Studentenleven, entertainment en cultuur

De faculteit zorgt voor een aangename sfeer en goede relaties tussen haar studenten en medewerkers. Onze studentenverenigingen streven ernaar om het studentenleven te verbeteren met tal van buitenschoolse evenementen, klassieke en populaire muziek concerten, tentoonstellingen en sportieve wedstrijden, waaronder een traditionele zomerfeest op een stoomboot. Week Freshers 'aan het begin van het jaar is een onschatbare kans om je medestudenten te ontmoeten en te leren kennen Praag, evenals de Tsjechische Republiek.

Actieve en originele studentenverenigingen

Als lid van een aantal van de studentenverenigingen, kunt u actief deelnemen aan al deze activiteiten. Naast deelname aan het organiseren van evenementen, kunt u uw creativiteit als verslaggever of fotograaf met Motolák te ontwikkelen; te helpen bij het beheer van de praktische stages in het buitenland met de International Federation of Medical Students Associations Tsjechië (IFMSA); of zich binnen de gemeenschap van de internationale studenten 'door de Association of International Medical Students (AIMS).

Gemak van elektronische documenten

Voor u om onnodig papierwerk te voorkomen, lopen we veel elektronische toepassingen, waaronder onderzoek toepassingen, examen registratie, evaluatie van het onderwijs en de elektronische leermiddelen.

Sport & fitness

Als student heb je de mogelijkheid om deel te nemen in een verscheidenheid van het hele jaar door sportieve cursussen, evenals de zomer als in de winter cursussen. De moderne universitaire sportcentrum in Hostivař biedt uitstekende faciliteiten voor aqua-aerobics, atletiek, basketbal, floorball, kanoën, zwemmen, body-building, softbal, volleybal, golf, squash en klimmen. U kunt deelnemen aan kanoën, skiën en fietsen cursussen en ook cursussen gehouden op de kust te nemen.

Toegankelijke en betaalbare student zalen

Praag is een prachtige plek om te wonen en Charles Universiteit studentenwoningen bevinden zich in de stad. De meerderheid van onze studenten verblijven in Kajetanka Hall, in de buurt van het klooster Břevnov en een schilderachtig park, slechts acht minuten met de bus van de faculteit en ook op loopafstand. Komenského Hall en Hvězda Hall zijn ook populair onder internationale studenten.

Locaties

Praag

Address
Charles University in Prague
2nd Faculty of Medicine
V Úvalu 84
150 06 Praha 5 - Motol

Praag, Praag, Tsjechië

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden