Charles University Faculty of Science

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De Faculteit Wetenschappen werd in 1920 opgericht als de vijfde faculteit van de Charles Universiteit. Het heeft momenteel 29 afdelingen, 3 musea en een grote botanische tuin, waar de studieafdeling en enkele voorzieningen voor studenten zijn gevestigd.

Tegenwoordig is de faculteit academisch en organisatorisch onderverdeeld in vier secties: biologisch, geografisch, geologisch en chemisch. Naast deze afdelingen beschikt de faculteit over verschillende gespecialiseerde onderwijs- en onderzoekscentra, waaronder interdisciplinaire instellingen zoals het Institute for Environmental Studies. Alle faculteiten zijn actief in zowel onderwijs als onderzoek.

De belangrijkste missie van de Faculteit Wetenschappen is het creëren van hooggekwalificeerde experts in de biologie, chemie, geografie, geologie en andere interdisciplinaire gebieden. De wetenschappelijke en onderzoeksinspanningen zijn gericht op het oplossen van de belangrijkste problemen met betrekking tot de ontwikkeling van de menselijke samenleving. Enkele van de prioritaire langetermijnthema's zijn de gezondheid van de mens, de studie van de functie en voorspelling van de ontwikkeling van ecosystemen en de biosfeer, en de ontwikkeling van milieuvriendelijke materialen op basis van het gebruik van hernieuwbare hulpbronnen.

De faculteit Bètawetenschappen biedt drie opleidingsniveaus, bachelor, master en doctoraal. Alle bachelor- en masterprogramma's omvatten zowel theoretisch onderwijs als praktische oefeningen in laboratoria, en sommige cursussen combineren de academische studies van natuurwetenschappen met lerarenopleidingen op een gekozen gebied. Bacheloropleidingen zijn inleidingen tot diepere studies die volgen in de masterprogramma's. Masteropleidingen leiden deskundigen op voor wetenschappelijke en onderzoeksinstituten, overheidsbanen, industrie en de private sector. Afgestudeerden van de masteropleidingen met de lerarenopleiding zijn gekwalificeerd om les te geven op middelbare scholen en secundaire beroepsopleidingen. Doctoraatsstudies leiden zeer gespecialiseerd personeel op voor wetenschappelijke en onderzoeksactiviteiten.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels

Bekijk PhD » Bekijk BSc's » Bekijk MSc\'s »

Programma's

Deze school biedt ook:

PhD

Phd sterren programma

Campus Voltijd September 2019 Tsjechiƫ Praag

STARS is een programma ter ondersteuning van talentvolle promovendi aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Charles Universiteit in Praag. Het doel van dit programma is om excellent onderwijs en een passend inkomen voor promovendi van de faculteit te voorzien. [+]

STARS is een programma ter ondersteuning van talentvolle promovendi aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Charles Universiteit in Praag. Het doel van dit programma is om excellent onderwijs en een passend inkomen voor promovendi van de faculteit te voorzien. De STARS-programma wil de beste studenten aan te trekken uit de Tsjechische Republiek, alsmede uit het buitenland. Faculteit der Natuurwetenschappen, Charles Universiteit in Praag, is een top-kwaliteit centrum van het onderzoek in de natuurwetenschappen. De faculteit neemt de zorg over zijn toekomst en dat is de reden waarom de STARS programma werd geboren. Kom naar Praag en word de toekomst van onze faculteit!

Kom ik in aanmerking? ... [-]

Videos

Charles University in Prague

Study at Faculty of Science

Contact
Bezoekadres
Faculty of Science
Charles University in Prague
Albertov 6

Prague, Prague, 128 43 CZ