University of Economics Prague - Faculty of Business Administration

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Faculteit van Bedrijfskunde - Universiteit van Economie, Praag

De geschiedenis van de faculteit dateert van 1953 toen de Universiteit van Economie, Praag werd opgericht, en waarbinnen de Faculteit van Productie Economie werd opgericht; na de transformatie van 1989 stapte het over naar de Faculteit der Bedrijfskunde (FBA). Gedurende zijn zestigjarige geschiedenis heeft de faculteit afgestudeerden opgeleid en ontwikkeld voor functies in de microsfeer, dwz voor verschillende functies - waaronder senior management - in economie, zaken, marketing, personeel en andere bedrijfssectoren en non-profitorganisaties. De faculteit is een van de vijf faculteiten van de University of Economics, Praag, gevestigd op de campus Zizkov; haar kantoren bevinden zich in het moderne zogenaamde Paradise Building .

In 2017 is de FBA, zoals alleen zo'n instituut in de Tsjechische Republiek, doorverwezen naar de prestigieuze internationale accreditatie van EQUIS. Deze accreditatie wordt alleen toegekend aan die faculteiten met top-onderwijsnormen, uitstekende academici, wetenschappelijke activiteiten van hoge kwaliteit en sterke banden met de bedrijfspraktijk.

In de recente geschiedenis is de overheersende academische focus van de FBA op alle niveaus van studie ( bachelor, master en doctoraal ) gericht geweest op bedrijfskunde en management . Deze focus is onlangs uitgebreid met undergraduate en graduate studies gericht op Arts Management.

Het facultaire onderwijs vindt voornamelijk in het Tsjechisch plaats, maar de FBA biedt ook onderwijs aan op het niveau van de bacheloropleiding in het Russisch en het Engels . Op het niveau van de afgestudeerden biedt de FBA een master in internationaal management aan, gedoceerd in het Engels , georganiseerd in samenwerking met 28 toonaangevende universiteiten van over de hele wereld en die een aantal jaren de hoogste rankings heeft ontvangen van de Financial Times. Op dit moment organiseert de faculteit ook tal van permanente educatieprogramma's, waaronder MBA-studies .

De onderzoeksactiviteiten van de FBA zijn naar hun aard meer toegepast onderzoek. Elk jaar worden veel actuele economische en managementkwesties aan de faculteit geadresseerd. Academici zijn algemeen bekend als auteurs van wetenschappelijke publicaties op het gebied van bedrijfseconomie, management, marketing, sociologie, psychologie, human resources, logistiek, enz .

Vrijwel vanaf het begin heeft de FBA nauwe contacten onderhouden met de private en publieke sectoren . Bedrijfspartners bieden de studenten van de faculteit een breed scala aan onderwerpen waarop hun bachelor- en masterthema's kunnen worden gericht; Bovendien verrijken topfunctionarissen de leeromgeving door veel aantrekkelijke onderwerpen uit het echte bedrijfsleven te bieden.

Een moderne instelling voor hoger onderwijs moet uitgebreide internationale contacten hebben . In het geval van onze faculteit zijn we betrokken bij een internationale studieprogramma genaamd CEMS (The Global Alliance in Management Education); we bieden ook tal van beurzen voor studenten en lezingen door gastprofessoren uit het buitenland, enz.

Het is de ambitie van het management van de FBA dat de faculteit een leidende positie bekleedt bij de instellingen voor hoger onderwijs in Midden-Europa die zich richten op het voorbereiden van economische en managementvaardige experts ter plaatse. Het herhaaldelijk opnemen van FBA in de prestigieuze ranglijst van economisch georiënteerde scholen door de Financial Times suggereert dat het de goede richting op gaat.

Studie en pedagogische activiteiten

Het onderwijs in de bachelor- en masteropleidingen is voltijds . Studies in de Master's degree in Business Administration kunnen ook worden gedaan op een part-time basis . Evenzo wordt lesgeven in doctoraatsprogramma's zowel fulltime als parttime uitgevoerd. Er wordt geen collegegeld in rekening gebracht voor programma's die in de Tsjechische taal worden gegeven . Alle andere programma's brengen collegegeld in rekening. De FBA implementeert ook verschillende opleidingen in het kader van levenslang leren, inclusief een MBA-programma, onder vergelijkbare financiële voorwaarden. Er is al geruime tijd veel belangstelling voor studeren aan de FBA.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
  • Russisch

Bekijk PhD » Bekijk Bachelors » Bekijk Masters »

Programma's

Deze school biedt ook:

PhD

PhD Bedrijfseconomie en management (Engels)

Campus Voltijd Deeltijd 3 jaar September 2019 Tsjechië Praag +1 more

In de tak Bedrijfseconomie en Management zijn de onderzoeksactiviteiten van promovendi gericht op onderwerpen als de nieuwe theorieën van economische organisatie; nieuwe richtingen in de [+]

Voor actuele informatie over de PhD-programma's van de Faculteit der Bedrijfskunde, zie de website .

PhD Bedrijfseconomie en management (Engels)

In de tak Bedrijfseconomie en Management zijn de onderzoeksactiviteiten van promovendi gericht op onderwerpen als de nieuwe theorieën van economische organisatie; nieuwe richtingen in het meten van bedrijfsprestaties; bedrijfsstrategie in een Europese context; de effecten van globalisering op het zakendoen; herstructurering en revitalisering van bedrijven; innovatie en financiële strategie van multinationale ondernemingen; vormen van samenwerking in de internationale zakelijke omgeving; joint-multinationale bedrijven; management van bedrijven; en andere, gerelateerde, zaken. De structuur van het programma is als volgt:... [-]


PhD in Economics

Campus Voltijd Deeltijd 3 jaar September 2019 Tsjechië Praag +1 more

De studietak Economie richt zich op het trainen van wetenschappers en onderzoekers die hun bestaande kennis en vaardigheden op het gebied van macro-economie en micro-economie willen verwerven of verdiepen. In [+]

Voor actuele informatie over de PhD-programma's van de Faculteit der Bedrijfskunde, zie de website .

Ph.D. Economie (Engels)

De studietak Economie richt zich op het trainen van wetenschappers en onderzoekers die hun bestaande kennis en vaardigheden op het gebied van macro-economie en micro-economie willen verwerven of verdiepen. Op het gebied van macro-economie ligt de focus op de vraagstukken van analyse en de invloed van de institutionele omgeving op macro-economische besluitvorming door bedrijven in bedrijven. In de micro-economie zijn zowel de theorie van de prijzen als de concurrentie onderwerp van studie, en ten tweede de analyse van de impact van micro-economisch (structureel) beleid op de bedrijfssfeer. Het studiegebied van de student omvat, naast de verplichte en optionele vakken, wetenschappelijk en onderzoekswerk, gebaseerd op de onafhankelijke studie van Tsjechische en buitenlandse literatuur, die de meest actuele informatie in het veld geeft. Daarom moet de student zijn / haar eigen publicatieactiviteiten uitvoeren tijdens de studie. De onderzoeken worden voltooid door het Staatsexaminaat en de verdediging van het proefschrift. Verwacht wordt dat afgestudeerden zullen werken op het gebied van wetenschap en onderzoek, evenals in het onderwijs (vooral op universiteiten). Ze zullen ook werken op de strategische en analytische afdelingen van financiële en niet-financiële bedrijven. De structuur van het programma is als volgt:Blok A: Onderwerpen die de hele school gemeen hebben:... [-]


Videos

Sebastian: Why did I choose BBA?

Kathrin: Why did I choose CEMS?

Day of a Student at VŠE

Contact

University of Economics Prague Faculty of Business Administration

Adres Faculty of Business Administration University of Economics, Prague Nám. W. Churchilla 4
130 67 Praag, Prague, Tsjechië
Website http://fba.vse.cz/
Telefoon 224 098 440