Technical University of Liberec - Faculty of mechanical engineering

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

TUL Faculteit Ingenieurswetenschappen

De geschiedenis van de Technische Universiteit van Liberec gaat terug tot 1953 toen het Technische College van Werktuigbouwkunde werd opgericht. Vanaf dat moment heeft het College academische programma's aangeboden in Mechanische Technologie en in het Ontwerp / Constructie van Textiel, Glas, Keramiek en andere Machines. Deze academische programma's en aanverwante onderzoeksactiviteiten kwamen rechtstreeks overeen met typische industrieën in Noord-Bohemen. Aan het eind van de jaren vijftig werd een nieuw academisch programma - Textile Technology - aangeboden aan het College. In 1960 was het College verdeeld in twee faculteiten, de faculteit Werktuigbouwkunde en de faculteit voor textieltechnologie. Ook is de naam van het College veranderd in het College voor Mechanische en Textieltechniek.

De faculteit Werktuigbouwkunde biedt en garandeert het expertniveau voor alle drie de opleidingsprogramma's: bachelorstudies, masterstudies, doctorale studies.

De basis en vooral de toegepaste onderzoeks- en ontwikkelingsfocus op het gebied weerspiegelt de professionele oriëntatie van tien afdelingen, namelijk materiaaltechniek, mechanica, concurrerende machines en apparatuur, en technologische en productieprocessen: materialen, mechniek, constructie, technologie.

De faculteit biedt en biedt een breed scala aan diensten, de wetenschappelijke onderzoekscontractactiviteiten en de lifetime education voor het industriële veld: materialen, mechnica, constructie, technologie.

Trots op wat we doen - Technische Universiteit van Liberec

Resultaten op topniveau in onderzoek en wetenschap, excellentie in onderwijs en interdisciplinaire samenwerking staan ​​sinds 1953 voor de Technische Universiteit van Liberec . Ongeveer 7000 studenten studeren aan zeven faculteiten en één gespecialiseerd instituut.

Op het gebied van technologieoverdracht heeft de Technische Universiteit van Liberec een traditie van onderzoek in nauwe samenwerking, met name met de textiel- en automobielindustrie. Dit heeft uitstekende stages voor afgestudeerden gegarandeerd. Verder is de universiteit betrokken bij meer dan 100 onderzoeksprojecten ter waarde van bijna USD 3 miljoen en bij contractonderzoek.

Hoewel universitair verbonden, begrijpt de universiteit haar verantwoordelijkheid als een instelling die uniek gelegen is in Centraal-Europa en zich bezighoudt met grensoverschrijdende projecten.

Waarom de Technische Universiteit van Liberec?

 • Uitstekende plaatsingen
 • Baanbrekend onderzoek
 • Geweldige sporten

Waarom de Tsjechische Republiek?

 • Geweldige natuur en cultuur
 • Land van Bata-schoenen
 • Thuisbasis van Skoda en Volkswagen

Accommodatie in de University Halls of Residence

Onze hallen van residentie in Harcov (Liberec) werd in 2014, 2013 en 2011 de winnaar van de Best University Hall of the Year Award.

Internationale studenten zijn verzekerd van accommodatie in de Halls of Residence van de universiteit.

Voordelen van wonen in Harcov:

 • comfortabel (twee kamers delen een badkamer en een kitchenette)
 • dicht bij de hoofdcampus (ongeveer 15 minuten lopen)
 • betaalbaar (ongeveer USD 110 / maand in een tweepersoonskamer of USD 183 / maand in een eenpersoonskamer)
 • kamers zijn volledig uitgerust (inclusief dekens, kussens en beddengoed)
 • wasmachine, stofzuiger, enz. beschikbaar op de site
 • Pinautomaat van Komerční banka ter plaatse (in blok B)

Sport en vrije tijd

De Technische Universiteit van Liberec is trots op zijn uitstekende sportfaciliteiten. Het aanbod is breed van bodybuilding tot tennis, zwemmen, sauna en ga zo maar door. Je kunt het zelf gaan proberen.

Deze school biedt programma's in:
 • Engels

Bekijk Masters »

Programma's

Deze school biedt ook:

Videos

Join us at TUL!